Tel: 06 - 45734740 | info@fasec.nl

Subsidie

Als ondernemer bent u voornamelijk bezig met uw bedrijf en logischerwijs minder met administratieve ‘randzaken’ zoals subsidie. Toch valt hier veel winst te behalen. FASEC is continu op zoek naar nieuwe subsidies en adviseert u graag over welke financiële ondersteuning u kunt krijgen wanneer u uw stal, loods, schuur of kantoor asbestvrij wilt maken en/of zonnepanelen wilt aanschaffen.

Regelingen

Er zijn diverse regelingen & subsidies waar u eventueel beroep op kunt doen en waar u van kunt profiteren. En flink van profiteren zelfs. Het probleem is alleen vaak: welke zijn voor u van toepassing? Er zijn zoveel verschillende subsidies & regelingen dat wij ons kunnen voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast heeft u ook een bedrijf te runnen en waarschijnlijk weinig tijd om zich hier in te verdiepen. Gelukkig kan FASEC Adviesgroep u daar bij helpen. Wij zijn continu op zoek naar nieuws subsidies; subsidies waarvan u misschien nog geeneens gehoord heeft. Wij werken dus graag met u samen om optimaal rendement te halen uit de diverse regelingen & subsidies, waarbij u zich kunt blijven focussen op uw kernactiviteiten.

Wat wij doen

U heeft aan ons de juiste partner die u al het werk uit handen neemt. Zo kennen wij tal van regelingen: KIA, MIA, VAMIL, EIA en SDE++. Naast dat we op de hoogte zijn van alle mogelijke subsidies & regelingen, weten we ook exact wat er administratief noodzakelijk is en zorgen we voor alle communicatie en correspondentie. Wij inventariseren uw wensen, vormen een totaalbeeld en overleggen met externe specialisten, waarbij uw budget uiteraard leidend is. Alle mogelijkheden worden onder de loep genomen en op uw specifieke situatie getoetst, waardoor wij u een maatwerkoplossing kunnen bieden. U ontvangt van ons een helder financieel overzicht, waaruit u kunt opmaken welke financiële gevolgen de investering zal hebben.

Wat het u op kan leveren

De EIA en MIA bieden u een extra aftrekpost waarmee u uw fiscale winst kunt verlagen, zodat u minder belasting hoeft te betalen. Met EIA kunt u 45,5% van de kosten voor aanschaf en montage van zonnepanelen afschrijven van uw fiscale winst, naast de reguliere afschrijving. 

Vamil biedt u de mogelijkheid om driekwart van de kosten voor het vervangen van asbestdaken en/of de aanschaf van zonnepanelen af te schrijven in een jaar waarin het u het beste uitkomt. Bijvoorbeeld alles in het jaar van aanschaf of u verrekent de kosten met een volgend jaar waarin u meer winst denkt te maken. Uiteraard valt er in andere jaren dan minder af te schrijven. Voor de overige 25% van de investering gelden de reguliere afschrijvingsregels.

De hoogte van het fiscale voordeel wat EIA, MIA en Vamil u oplevert, is afhankelijk van uw financiële positie. Uw boekhouder zou dit voor u uit kunnen rekenen. Gemiddeld krijgt u hiermee 11% van de investeringskosten terug via de belasting.

Overheid

Hier kunt u actuele informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland terugvinden.

Top